HX8357c display en driver

Als TFT-scherm wordt gebruik gemaakt van een HX8357C aangedreven 480 x 320 pixels scherm, echter zonder touchscreen.

De TFT-driver Bascom-AVR code is van Heiko Kipnik. Ik had mijn eerste stappen gezet om het HX8357C display aan te sturen en kon wat tekst en wat plaatjes op het scherm toveren. Een dag later kreeg ik van Heiko een complete library toegestuurd, die ik met zijn toestemming in het Bascom-AVR forum heb gezet. Hij had daarbij een goede structuur bedacht.

weerstation
weerstation/TFTDriver
weerstation/Avr-Dos
weerstation/Font
weerstation/Data
weerstation/Bilder

In /Bilder de gebruikte icoontjes op het ‘huidig’ weer scherm. Deze zijn her en der van het internet geplukt om vervolgens omgezet te worden naar BGF formaat plaatjes. Het Bascom Graphic Format (RLE-formaat).

In /Avr-Dos de bestanden die je nodig hebt wil je de SD-card op het HX8357 display gebruiken.

In /Font de gebruikte fonten bij dit weerstation
$include “Font\Digital20x32.font” ‘7 segments
$include “Font\font12x16.font”
$include “Font\font25x32.font”

Het digital20x32 font zijn de 7 segments cijfers. Font12x16 is de reguliere tekst en font25x32 is een beperkt font dat gebruikt wordt om de windstreken in letters zichtbaar te maken.

Heiko heeft verder een enorme lijst gemaakt van kleuren voor dit display. 140 kleuren om precies te zijn, die ook allemaal een naam hebben. Zo kom je in de Bascom-AVR code de kleurnamen ‘Crimson’, ‘FloralWhite’ en ‘Dodgerblue’ tegen.