De Bascom-AVR bestanden – hoofdprogramma

Hier het hoofdprogramma. Weerstation 4.0 versie 1.0. Zaken die ingevuld dienen te worden zijn Access Point naam en wachtwoord. En de API-key die je bij Darksky.net aan dient te vragen. Verder kun je de juiste LONgitude en LATitude invullen. Je kunt controleren of er verbinding gemaakt wordt, en of dat succesvol is door te kijken naar het blokje rechts op de regel Last update Wanneer er verbinding is met Access Point en gegevens worden opgehaald bij Darksky.net zal dit blokje groen worden, in alle andere gevallen is ie rood, of het moet niet mogelijk zijn om verbinding te maken met het Access Point, dan wordt ie gedurende 10 seconden oranje.

Het script dat in het voorbeeldprogramma staat vraagt de huidige weergegevens van Tilburg op, wacht 20 seconden, daarna een weekoverzicht van de minimum en maximum temperaturen. Er zijn geen nieuwe GPS coördinaten doorgegeven, dus de oude zullen worden gebruikt. Dit blijft 40 seconden op het scherm staan. Daarna worden dat GPS coördinaten doorgegeven van Curacao en worden de huidige weergegevens daarvan zichtbaar, wacht 10 seconden, ook weer gevolgd door een weekoverzicht van minimum en maximum temperaturen. Hierna volgt 240 seconden pauze en dan begint de sessie opnieuw.

Weerstation_4_0_version_1_0.bas

Mocht je nog vreemde zaken zien dan kun je me altijd mailen
bzijlstra at home dot nl

Weerstation 3.0 staat hier al meer dan een jaar zo goed als probleemloos te draaien.